Γιατί δεν πρέπει να ακούμε μουσική όταν φοράμε κράνος…

posted in: ΝΕΑ | 0


Μάθε τι μπορεί να σου συμβεί όταν η προσοχή σου αποσπάται όταν οδηγάς…

1. Ξαφνιάζεσαι

Ο αιφνιδιασμός δεν είναι το καλύτερο για την ασφάλεια σου. Όταν λοιπόν ακούς δυνατά μουσική ενδέχεται να μην ακούσεις κάποιο όχημα που έρχεται με μεγαλύτερη ταχύτητα ή κάποιον που σε κορνάρει για να σε προειδοποιήσει, ενώ περιορίζεται ο χρόνος αντίδρασης, αφού η ακοή είναι απαραίτητη αίσθηση για την οδήγηση.

Αν ο αιφνιδιασμός αυτός συμβεί σε ταξίδι, τότε ο αιφνιδιασμός μπορεί να οδηγήσει σε πτώση ή ακόμα και σε σύγκρουση.

Στη πόλη είναι επίσης επικίνδυνα αφού δεν ακούς τα άλλα αυτοκίνητα, αλλά ούτε και τις προειδοποιητικές σειρήνες των οχημάτων εκτάκτου ανάγκης.

2. Ζημιά στο κινητήρα

Κάποιες ζημιές στον κινητήρα προειδοποιούν με έναν έντονο θόρυβο. Αν ακούς δυνατά μουσική τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν ακούσεις και φυσικά δεν θα πάρεις τα μέτρα σου, με αποτέλεσμα η βλάβη να επιδεινωθεί και να αρχίσεις πλέον να την καταλαβαίνεις από τη συμπεριφορά του κινητήρα.

3. Ενθουσιασμός

Κάποιοι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα ενθουσιώδεις με κάποιες μουσικές. Αν λοιπόν ακούσεις δυνατό το αγαπημένο σου κομμάτι, ενδέχεται να παρασυρθείς ψυχολογικά κάτι που μπορεί να βγει στην οδήγηση, όπως για παράδειγμα η αύξηση της ταχύτητας και η παράτολμη οδήγηση.

4. Πρόβλημα στη ακοή

Όλες οι επιστημονικές μελέτες αναφέρουν ότι αν ακούς δυνατά μουσική με ακουστικά τότε κινδυνεύεις να χάσεις την ακοή σου, πόσο μάλλον όταν τα ακουστικά βρίσκονται μέσα στο κράνος αυξάνοντας έτσι τα ντεσιμπέλ στα αυτιά σου.